Zöld Fal - Zöld oldal - Zöld Óvoda! 

Kedves Szülők!

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának felkérésére az idén intézményünk is csatlakozik a HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT (2016. november 19-27) mozgalomhoz. 2016-ban a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére és a már feleslegessé vált csomagoló anyagok szelektív gyűjtésére kerül a hangsúly.

A csomagolási hulladék egyre növekvő mennyisége – a sokszor teljesen felesleges túlcsomagolás miatt – az egyik legaggasztóbb következménye fogyasztói szokásainknak. Cselekednünk kell és együtt mindent megtenni azért, hogy csökkentsük a háztartásunkból kikerülő „hulladékhegyeket”. Különösen azért kell foglalkoznunk ezzel a kérdéssel, mert a szemeteseinkben landoló csomagolóanyagok nagy része a felesleges túlcsomagolás eredményeként került oda.

Intézményünkben november 21 és 25 között foglalkozunk ezzel a témával kiemelten. A csoportjainkban megvalósuló „Szemét vagy hulladék?” projekt keretében többek között beszélgetünk gyermekeinkkel a szelektív hulladékgyűjtésről a témához kapcsolódó képeskönyvek segítségével, újrahasznosítjuk a már feleslegessé vált csomagolóanyagokat barkácsoló tevékenységgel, jó állapotban lévő ruhadarabokat és játékokat gyűjtünk a már több éves gyakorlattal rendelkező börzénkre.

Kérem Önöket, hogy gyűjtőmunkával (pl. flakonok, kupakok, WC papírgurigák, dobozok, gyermekruhák, játékok, stb.) támogassák szükség szerint kollégáim munkáját! Együttműködő tevékenységüket előre is köszönöm!

Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

2016. november 07.

 


 

Gyermekvédelem – környezetvédelem

Hasznosítsuk újra!

A gyermekvédelem, a környezetvédelem és az újrahasznosítás jegyében gyermekruha- és játékgyűjtési akciót szervezünk az idén is.

Ezzel szeretnénk gyermekeink szemléletét abba az irányba terelni, hogy a megbecsült ruháknak, játékoknak nem kell a kukában végezniük, mert azok mások számára még hasznosak lehetnek.

Nov. 21-től (hétfő) nov. 25-ig (péntek) minden csoportban gyűjtjük az olyan jó állapotban lévő kis ruhákat és játékokat, melyeket Önök is szívesen elfogadnának.

Ezt követően ezeket a holmikat olyan gyerekeknek adnánk, akiknek ezzel valamelyest segítünk, illetve azoknak, akiket érdekelnek. A ruha- és játékbörze időpontja:2016. november 30. (szerda),13 és 17 óra között.

Reméljük, hogy akciónkkal sikerül az ünnepek előtt örömet szerezni másoknak!

Köszönettel: Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

2016. november 10.

 
 

Kedves Szülők!

ZÖLD ÓVODAKÉNT INTÉZMÉNYÜNK JELENTKEZETT OKTÓBER 10-ÉN A KOMPOSZTÁLÁS NAPJA ORSZÁGOS MOZGALOMHOZ, MELYET A HUMUSZ SZÖVETSÉG ÉS A GALGAMENTI NÉPFŐISKOLA HÍRDETETT MEG.

ENNEK KERETÉBEN KÉPES BESZÁMOLÓT KÉSZÍTÜNK AZ ÓVODAI CSOPORTJAINKBAN FOLYÓ SZEMLÉLETFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKRŐL, ESEMÉNYEKRŐL.(PL. GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGHULLADÉKOK KOMPOSZTÁLÁSA, GILISZTAFARM KÉSZÍTÉSE, HUMUSZFELHASZNÁLÁS AZ ÓVODA UDVARON)

A BESZÁMOLÓKBEADÁSI HATÁRIDEJE: 2016.NOVEMBER 18.

A FELHÍVÁSRÓL BŐVEBB INFORMÁCIÓT A www.humusz.hu/komposztalj/felhivas LINKEN OLVASHATNAK.

Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

2016. október 24.

 


 

Óvodánkban a környezeti kultúrára, a környezettudatos szokásokra, magatartásra, az egészséges életmódra nevelés fontos szerepet kap.

Zöld falunk 2013 márciusa óta működik.

Ezt a falat – mely a bejárat mellett található – olyan megfontolásból hoztuk létre, hogy felhívjuk a szülők, nagyszülők, kollégák, illetve a hozzánk látogatók figyelmét erre a tevékenységünkre. Hasznos információkat, híreket olvashatnak a különböző környezet- és természetvédelmi programokról (pl. szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, madárbarát kert, virágos óvoda, Madarász-ovi), környezetbarát termékekről (pl. tisztító- és tisztálkodó szerek, ruházat, játékok), a tudatos energiafelhasználásról (víz, áram), az egészséges táplálkozásról (pl. receptek); ezen felül örömmel mutatjuk itt be a fotókkal és gyermekmunkákkal illusztrált projektjeinket (néphagyományőrzés, Zöld napok, Madarász-ovi program).

 
   

Óvodánk elnyerte a "Zöld Óvoda" címet!

Kedves Szülők és Nagyszülők!

Szeptember 1-től új nevelési év kezdődött az intézményünkben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is folytatjuk a szelektív hulladékgyűjtést. Óvodánk középső kis udvarában található az a három tároló, melyekben a különböző anyagokat gyűjtjük.

A kék kukába kerülnek a kötegelt újságpapírok, kartonok, a sárga színűbe az összetaposott PET palackok, a rózsaszínűbe pedig a használt, szűretlen étolaj. (Fontos, hogy vizes, mosogatószeres olaj ne kerüljön bele!!!)

Kérjük, hogy az otthon összegyűjtött hulladékokat gyermekeikkel, unokáikkal közösen helyezzék a megfelelő tárolóba! Ezzel a mintaadással jelentős mértékben támogatják környezettudatos nevelésünket!

A műanyag kupakokat szintén gyűjtjük, melyeket a Zöld fal alatti kosárba helyezhetnek.

További együttműködésünk reményében és környezetünk védelmében köszönöm segítségüket:

Az óvoda dolgozói nevében: Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

Szekszárd,2015-09-08Navigáció

Tovább a Perczel utcai Óvoda oldalára...
Nullam ut neque neque

Hatcsoportos óvodánk a városközpontban, mégis a forgalmas utcáktól távol, zöld környezetben helyezkedik el. Nagy udvarában változatos játékeszközök állnak a gyermekek rendelkezésére. Új tornatermünkben tágas térben folyhatnak a testnevelés foglalkozások és egyéb, közös rendezvényeink.
Óvodánkban sok éves múltra tekint vissza az angol nyelvvel való ismerkedés.

Az óvoda címe: Perczel Mór u. 2.
Telefon: 74/512–251 óvodatitkár, ügyvitel
Tel./fax:  74/512-252 óvodavezető
74/316–233 –óvodapedagógusok és dajkák
E-mail: gyermeklanc.ovi@freemail.hu 

Tovább
Tovább a Kertvárosi Óvoda oldalára...
Sed aliquam mauris

Négy csoportban, családias környezetben fogadjuk  a gyermekeket. Sok éves hagyománya van a fejlesztőpedagógiának, a német nyelvvel való ismerkedésnek és a néphagyomány átörökítésének. A forgalomtól védett, fajátékokkal jól felszerelt óvodaudvar kitűnő lehetőséget nyújt a gyermekek mozgásigényének kielégítésére.
Az óvoda címe: Szent-Györgyi Albert utca 11.
Telefon: 74/312–168                                                 

E-mail:ovikertvaros@freemail.hu

Tovább

Tovább a Szőlőhegyi Óvoda oldalára...
Aliquam aliquet sem

Ezt az óvodát azoknak ajánljuk, akik a csendes, jó levegőjű, családias környezetet kedvelik.
Egycsoportos óvoda, ahova különböző életkorú gyermekek járnak. A vegyes csoportban kiemelten fejleszthetők az olyan pozitív személyiségjegyek, mint a figyelmesség, türelem, empátia, tolerancia. Ebben az óvodában is német nyelvvel ismerkednek a gyermekek.

Az óvoda címe:
Szekszárd-Szőlőhegy, Óvoda u. 5.
Telefon: 74/314–307 

E-mail: szolohegyiovi@freemail.hu

Tovább