Kedves Szülők! Kedves Szülők! A 2019. április havi aktuális információkról, - melyek a honlapunk aktuális rovatában is megjelennek, - az alábbiakban tájékozódhatnak


 • 2-án 9.45 órától az Autizmus Világnapja alkalmából a Tm-i Esőmanók Autista Egyesület pártfogó sétáján, ill. a Garay téren megrendezésre kerülő programon vesz részt intézményünk több csoportja. Szintén 2-án 16.30 órakor a Perczel M. úti óvoda Süni csoportjában ovi-táboros szülői megbeszélés lesz az Egyházaskozárra táborozó nagycsoportosok szüleinek.
 • 3-án 16.30 órakor az ovi-váró programsorozat részeként „Szülői Csevegő” várja az óvodáink iránt érdeklődő szülőket. A gyógy- és fejlesztőpedagógusokkal történő közös beszélgetés témája a beszoktatás lesz, melyben fontos kérdés, hogy szülőként hogyan lehet az óvodakezdést segíteni, a közösségbe való beilleszkedést támogatni.
 • 5-én nevelés nélküli szakmai napot tartunk. Ügyeleti ellátást a Perczel M. úti óvoda biztosít előzetes egyeztetés alapján. A szakmai nap az autizmus másságával élőkről szól. Az alkalmazotti közösségünk és az intézményünkbe járó, autizmusban érintett, ill. a téma iránt érdeklődő családok, a meghívott előadók és szakemberek által az autizmus állapot többoldalú megközelítésébe nyerhetnek bepillantást érzékenyítő dokumentumfilmek, szakmai prezentációk alapján.
 • 5-ig gyűjthetik a kedves szülők a Kinder tojás kapszulákat, és adhatják le azokat a Babits Kulturális Központ portáján a művelődési ház által szerveződő húsvéti játszóház programjához.
 • 6-án 8.00 órától a Garay téren megrendezésre kerülő a Tm-i Esőmanók Autista Egyesület pártfogó futás programján veszünk részt a kollektívánk tagjaival, ahol önkéntes munkánkkal támogatjuk a rendezvényt.
 • 8-án 10.30 órától a Csurgó zenekar közreműködésével „kiszézés” néphagyományőrző programunk kezdődik a Kertvárosi óvodában. Ezt követően 11.00 órakor a Perczel M. úti óvodánk udvarán égetjük el a kiszét szintén élő zenével, talpalávaló zenekari kísérettel.
 • 9-én, kedden 16.30 órától Szülői Szervezeti találkozó lesz a Perczel óvónői szobájában.Szintén ezen a délutánon a Szakszolgálatok Hete rendezvénysorozaton belül „Autizmus spektrum zavaros gyermekek a köznevelési intézményekben” c. műhelymunkában vesz részt óvodánk több dolgozója.
 • 10-én a Tengelice, Kékcinege és Füstifecske csoportok vesznek részt madarász-ovi terepgyakorlaton.
 • 11-12-én az iskolai beíratás zajlik 8.00 – 19.00 óra között az általános iskolákban. A beíratásra személyi azonosságot igazoló iratokat, lakcímkártyát és az óvodai szakvéleményt szükséges vinni. Akinek van Szakértői Bizottság vizsgálati eredménye, azt is legyen kedves bemutatni az iskola számára.
 • 15-én, hétfőn 16.30 órától intézményi bemutató előadást tart az óvodavezető a Perczel M. úti székhelyintézmény tornaszobájában. A Mákvirág csoportnak szülői értekezlete szintén ezen a napon lesz 16.30 órától.
 • 16-án 9.30 órától Zengővárkonyba kirándulnak a tehetségműhelyek csoportjai és nevelőik. A programról tájékoztató levelet kapnak az érintett szülők.
 • 17-én húsvéti bábelőadással örvendeztetjük meg gyermekcsoportjainkat a Perczel M. úti székhelyintézményben, ill. 11.00 órától leendő óvodásainkat és szüleiket várjuk erre az előadásra az ovi-váró program berkein belül. A Kertvárosi óvodában szintén 17-én 10.30 órakor kezdődik a húsvéti bábelőadás a gyermekközösség és az ovi-váró programra érkezők számára.
 • 18-án és 23-án, az iskolai tavaszi szünet ideje alatt a Kertvárosi óvoda fogadja összevont csoportban a gyermekeket. Kérem, gyermekeik ellátására vonatkozó igényeiket a csoportoknál lévő névsorokon aláírásukkalszíveskedjenek jelölni legkésőbb április 15-ig.
 • 23-án Nagymányokon, a Pitypang óvodában szerveződő gyógypedagógiai szakmai napon vesz részt kollektívánk több pedagógusa.
 • Ápr. 22-én lesz a Föld napja. Ennek kapcsán helyi kirándulásokon, terepgyakorlatokon vesznek részt csoportjaink.
 • 24-25-én térítési díj befizetési nap lesz. Kérem, a néptánc díjakat is szíveskedjenek ezeken a napokon rendezni. Szintén ezen a délelőttön a gyermekvédelmi munkaközösségünk tagjai találkoznak Németh Eszter szociális munkás szakemberrel a háromhetenkénti esetmegbeszélésen. Németh Eszter keddenként 15.00 – 16.30 óra között tartózkodik a Kertvárosi óvodában. Csütörtök délutánonként 15.30 – 16.30 óra között pedig a Perczel M. úti óvodában segíti intézményünk gyermekvédelmi teendőit, ill. egyéb programjait. Problémáikkal, kéréseikkel, kérdéseikkel fordulhatnak Felé is bizalommal. 24-én 16.30 órakor a Csoda-Tappancs csoport szülői értekezlete kezdődik.
 • 25-én Csirkéné Vass Szilvia mesterpedagógus fokozatot célzó minősítési eljárására kerül sor. 25-én 16.30 órakor lesz a Süni csoport szülői értekezlete.
 • 29-30-án 8.00 – 17.00 óra között óvodai beíratás lesz a Perczel M. úti nevelői szobában. Részletes tájékoztatót az épületeink bejáratain, a helyi sajtókban, ill. a honlapunkon is olvashatnak. A beíratáson szükséges bemutatni a következőket: születési anyakönyvi kivonat, vagy más személyi azonosságot igazoló okirat (gyermeké), lakcímkártya (gyermeké, szülőé is), orvosi igazolás. Ha van bármi egyéb, a gyermek korábbi szakértői vizsgálataival, ill. elhelyezésével kapcsolatos határozat, szakértői vélemény is birtokában van a családnak, azt is szükséges bemutatni a beíratáskor.
 • 29-én a Süni és a Csoda-Tappancs csoport megy madarász-ovi terepgyakorlatra, míg 30-án ugyanez a program várja a Mini-Manók, Gézengúzok és Mákvirágok kis „madarászait”.
 • 30-án 16.30 órakor a Süni és a Hangya-boy csoportok tartanak szülői értekezletet.
 • A Városi Bölcsődében szintén 29 – 30-án lesz a beíratás 9.00-12.00; 13.00 – 17.00 óra között. A Bölcsődében nyílt napot 25 – 26-én tartanak 9.00 – 11.00 óra között.


 • Üdvözlettel: Hollendusné Bíró Anett intézményvezető

  Szekszárd, 2019. 04. 04.


  TISZTELT SZÜLŐK!

   

  TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉSI IDŐPONTOK

  2018-2019. tanév II. félévére a következők:

   

  Január

  23-24 (szerda – csütörtök)

  Február

  20 – 21 (szerda – csütörtök)

  Március

  27 – 28 (szerda – csütörtök)

  Április

  24 – 25 (szerda – csütörtök)

  Május

  29 – 30(szerda – csütörtök)

  Június

  12 – 13 (szerda – csütörtök)

  Augusztus

  28 – 29 (szerda – csütörtök)

   

  A térítési díj befizetésének napján szedjük be a néptánc díját is.

  A néptánc díjat az óvodatitkárunknál, Nagy-Palkovics Erikánál lehet befizetni.

  A befizetés ideje: 7,3016,30 óráig lehet befizetni!

   

  A befizetés helye: Perczel Mór u. 2. - Gazdasági irodában

  Schatz Jánosné Franciskánál.

  Szekszárd, 2019. január 17.

  Hollendusné Bíró Anett

  Óvodavezető

     Kedves Szülők és Nagyszülők!

  Szeptember 1-től új nevelési év kezdődött az intézményünkben.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is folytatjuk a szelektív hulladékgyűjtést. Óvodánk középső kis udvarában található az a három tároló, melyekben a különböző anyagokat gyűjtjük.

  A kék kukába kerülnek a kötegelt újságpapírok, kartonok, a sárga színűbe az összetaposott PET palackok, a rózsaszínűbe pedig a használt, szűretlen étolaj. (Fontos, hogy vizes, mosogatószeres olaj ne kerüljön bele!!!)

  Kérjük, hogy az otthon összegyűjtött hulladékokat gyermekeikkel, unokáikkal közösen helyezzék a megfelelő tárolóba! Ezzel a mintaadással jelentős mértékben támogatják környezettudatos nevelésünket!

  A műanyag kupakokat szintén gyűjtjük, melyeket a Zöld fal alatti kosárba helyezhetnek.

  További együttműködésünk reményében és környezetünk védelmében köszönöm segítségüket:

  Az óvoda dolgozói nevében: Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

  Szekszárd,2018-09-08