Kedves Szülők!

Tisztelt Szülők! A 2018. május havi aktuális információkról az alábbiakban tájékozódhatnak


 • 03-án az elektronikai hulladékgyűjtés eszközeit elszállítják el. Ezen a napon kirándulnak a Mini-Manók a Zsolnay negyedbe, Pécsre a szülőkkel. 16.00 órakor a Fakopáncsok, 16.30 órakor pedig a Kékcinegék anyák napi ünnepélye kezdődik.
 • 4-én 16.00 órakor a Gézengúzok, 16.30 órakor pedig a Tengelicék és a Füstifecskék anyák napi ünnepélye kezdődik.
 • 07-én 16.30 órakor a Hangya-boy csoport anyák napi ünnepélye lesz
 • 8-án a Csoda-Tappancsok 16.00 órától és a Mini-Manók 16.30 órától ünneplik az édesanyákat. 16.30 órától kezdődik a Fakopáncs csoport szülői értekezlete is.
 • 9-én 16.30 órától a Mákvirágok köszöntik az anyukákat, nagymamákat.
 • 10-én láthatják az óvodáink bejáratán a felvételt nyert gyermekek névsorát a kedves szülők. 16.30 órától a Süni csoport anyák napi ünnepélye kezdődik
 • 11-én a Mákvirágok kirándulnak az alsónánai Galagonya táborba.
 • 12-én 14.00 – 18.00 óra között a Prométheusz parkban a Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálat rendezvényéhez csatlakozva megjelenik óvodánk is, mint partner, kapcsolódó intézmény kézműves tevékenységekkel, ill. abból az apropóból, hogy 50 éves a Kertvárosi óvoda.
 • 15-én a Mini-Manó csoport látogat el a rendőrségre. A nyári elhelyezésre – más épületünkben történő maximum kétheti - vonatkozó írásbeli szülői kérelmeket is e napig szükséges leadni a vezetőnek a nyári nyitvatartási rend tükrében. Ennek oka nem feltétlenül az elhelyezés engedélyezése, hanem a nyári életre vonatkozó gyermeklétszám felmérése, mert csak ennek ismeretében lehet elkészíteni a dolgozók szabadságolási tervét, ütemezését.
 • 17-én a Nyárköszöntő ünnepség főpróbája lesz 9.30 órától a színházban.
 • 18-án 17.00 órától a Nyárköszöntő összintézményi ünnepélyünk kezdődik a Babits Kulturális Központ színháztermében, melyre elővételben (az óvoda titkárságán) 1500 Ft-os belépő, támogatói jegyeket lehet vásárolni.
 • 22-étől - jún. 4-ig három dajkahallgató érkezik a Perczel M. úti óvodába, akik szakmai gyakorlatukat töltik óvodánkban.
 • 23-án kirándul a Tengelice csoport Keselyűsbe. Délelőtt 10.30 órától a gyermekvédelmi munkaközösség találkozója lesz. 15.30-tól pedig jönnek az felvételt nyert gyermekek szülei átvenni a vezetőhöz a felvételi határozatokat és egyéb iratokat. Az óvónői szobában várjuk őket. Ezt követően 16.30 órától az „új” szülők számára tájékoztató szülői értekezletet tartunk. Itt a házirendünk legfontosabb pontjait emeli ki, fontos tudnivalókat oszt meg a vezető intézményünk rendjével kapcsolatban. Aztán a fejlesztőpedagógusok elmondják, ill. beszélgetést kezdeményeznek a beszoktatás lényegi összetevőiről. Ezután a csoportokba - ahová felvettük gyermekeiket – tájékoztatást nyújtanak kollégák a Kedves Szülőknek a jövő nevelési évet illetően.
 • 24-étől papírgyűjtés lesz. 30-án reggel szállítják el az összegyűjtött papírt épületeinkből. Ezen a napon a Gézengúzok kirándulnak a pécsi állatkertbe és a Fakopáncsok Faddra. A Perczel M. úti óvoda csoportja fogászati szűrő vizsgálaton vesz részt.
 • Mesefesztivál máj. 25 – 27-ig. Intézményünk érintett ebben a programban is két mesejátékkal a Mini-Manók jóvoltából. Három egyéni szereplőnk is indul. A műsortervről az intézménybe (majd) megjelenő műsorfüzetekből, ill. a Babits Kulturális Központ programjaiban, valamint a helyi sajtó (Szekszárdi Vasárnap) eseménynaptárából értesülhetnek.
 • 25-én tartjuk a gyermeknapot óvodáinkban. Ezt a programot megelőzi a játék- és ruhabörze, melyhez 05. 28 – 31. között várjuk a jó állapotban lévő tárgyak felajánlásait az óvodai csoportokba. A játék- és ruhabörzét 05. 31-én 13.30 – 17.00 óra között tartjuk.
 • 28-án a Perczel M. úti óvoda Hangya-boy csoportja kirándul Abaligetre.
 • 30-án a Perczel M. úti óvoda csoportja vesz részt fogászati vizsgálaton, ellenőrzésen. E napon történik meg a papírgyűjtés felhalmozott készletének elszállítása épületeinkből.
 • 31-én ballagó, búcsúzó ünnepély lesz 16.00 órától a Fakopáncs csoportban. A játék- és ruhabörzére minden érdeklődő Családot várunk 13.30 – 17.00 óra között a Perczel M. úti óvodában.
 • Június 1-én a ballagó, búcsúzó ünnepély lesz 16.00 órától a Perczel M. úti óvodában és a Füstifecske csoportban. A Füstifecske csoport (vagy ezen, vagy a június 4-i napon) kirándul az alsónánai Galagonya táborba.
 • Június 2-án lesz a Gyermeklánc Családi Sportnap az UFC pályán 10.00 – 15.00 óra között, melyre minden Családot szeretettel várunk. 10.00 órától a Csurgó zenekar kezdi a programot, megalapozva a jó hangulatot. Ezt a családi közös ügyességi próbák követik. Az akadálypálya végigküzdése és jutalmazása után a korgó gyomrokról a sütős-főzős szülői csoportok gondoskodnak ebédidőben, melyek előzetes egyeztetése megtörténik a szülői értekezleteken. A nap folyamán a TET ritmikus táncalapú mozgáscsoport is megmutathatja tehetséges tagjait.
 • Június 4-én a Perczel M. úti óvoda, ill. a Kertvárosi óvoda csoportjai vesznek részt fogászati vizsgálaton, ellenőrzésen.
 • Június 5-7-ig lesznek az ovi-táborok Pécsváradon, ill. Lengyel-Annafürdőn.
 • Június 8-án tartjuk meg a tanévzáró értekezletet 8.30 órától. Az ügyeleti ellátási rend menete szerint a Kedves Szülők igényeiket írásban jeleníthetik meg legkésőbb 06. 05-ig a csoportszobáknál elhelyezett névsorokon.
 • Június 12-én a Városi Bölcsődébe látogatnak az érintett óvó nénik ismerkedni a leendő kisóvodásokkal.
 • Június 13-án 9.30 órától 11. 30 óráig a Perczel M. úti székhelyintézményben és a Kertvárosi óvodában veszi kezdetét a játszó nap a felvételt nyert gyermekeknek és családjaiknak. Ez alkalommal lehetőség lesz a leendő csoporttársakkal és családjaikkal, valamint a nevelőkkel, az óvoda épületével, udvarával ismerkedni, óvodai jelet választani.
 • Üdvözlettel: Hollendusné Bíró Anett intézményvezető

  Szekszárd, 2018. 05. 10.

  TISZTELT SZÜLŐK!

   

  TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉSI IDŐPONTOK

  2017-2018. tanév I. félévére a következők:

   

  Szeptember

  27-28 (szerda – csütörtök)

  Október

  25 – 26 (szerda – csütörtök)

  November

  22 – 23 (szerda – csütörtök)

  December

  13 – 14 (szerda – csütörtök)

   

  A térítési díj befizetésének napján szedjük be a néptánc díját is.

  A néptánc díjat az óvodatitkárunknál, Palkovics Erikánál lehet befizetni.

  A befizetés ideje: 7,3016,30 óráig lehet befizetni!

   

  A befizetés helye: Perczel Mór u. 2. - Gazdasági irodában

  Schatz Jánosné Franciskánál.

  Szekszárd, 2017. szeptember 07.

  Hollendusné Bíró Anett

  Óvodavezető

     Kedves Szülők és Nagyszülők!

  Szeptember 1-től új nevelési év kezdődött az intézményünkben.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is folytatjuk a szelektív hulladékgyűjtést. Óvodánk középső kis udvarában található az a három tároló, melyekben a különböző anyagokat gyűjtjük.

  A kék kukába kerülnek a kötegelt újságpapírok, kartonok, a sárga színűbe az összetaposott PET palackok, a rózsaszínűbe pedig a használt, szűretlen étolaj. (Fontos, hogy vizes, mosogatószeres olaj ne kerüljön bele!!!)

  Kérjük, hogy az otthon összegyűjtött hulladékokat gyermekeikkel, unokáikkal közösen helyezzék a megfelelő tárolóba! Ezzel a mintaadással jelentős mértékben támogatják környezettudatos nevelésünket!

  A műanyag kupakokat szintén gyűjtjük, melyeket a Zöld fal alatti kosárba helyezhetnek.

  További együttműködésünk reményében és környezetünk védelmében köszönöm segítségüket:

  Az óvoda dolgozói nevében: Csirkéné Vass Szilvia (környezeti nevelő)

  Szekszárd,2017-09-08